Mėlynių desertas su cinamonu: prašmatnumas paprastume

Tai ne receptas, tai tiesiog idėja… Greitas, paprastas, tačiau puikus desertas, gali būti be vargo paruošiamas net išvykoje, sodyboje, kurorte ar turistaujant prie ežero. Pavakarys, besileidžianti saulė, dvi supamos kėdės terasoje ir neužmirštamas mėlynių desertas…

Jums reikės:

  • 300 g mėlynių;
  • 150 g saldinto kondensuoto pieno;
  • ½ šaukštelio malto cinamono;
  • 2 cinamono lazdelių.

Ruošimo eiga

Mėlynes nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. Mėlynes paskleiskite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite išdžiūti. Jei mėlynės bus šlapios, kondensuotas pienas atsimieš ir suskystės. Mėlynes suberkite į dubenėlį, užpilkite kondensuotu pienu, įberkite pusę malto cinamono ir atsargiai išmaišykite, kad nesutrintumėte uogų. Mėlynes padalinkite pusiau į indelius desertams, pabarstykite likusiu maltu cinamonu, įsmeikite cinamono lazdeles ir patiekite.

Išeiga: 2 porcijos.

www.jogosmityba.lt

,

Parašykite komentarą