Lietuviška Kiaulpienių Šaknų Kava

Lietuviška Kiaulpienių Šaknų Kava.
Nuostabus gėrimas!

Sudedamosios dalys: kepintos paprastosios kiaulpienės šaknys
(lot. Taraxacum officinale)

Kiaulpienių kava puikiai grąžina jėgas, suteikia kitokio žvalumo nei įprastinė kava.

Mūsų Kiaulpienė yra Rytų medicinos pačių naudingiausių augalų šešetuke.

Nėra vietos mūsų organizme, kur kiaulpienė nedarytų teigiamo poveikio:
kiaulpienės greitina medžiagų apykaitą ir gerina virškinimą, didindamos virškinimo liaukų sekreciją bei tulžies išsiskyrimą, gydo tulžį. Pasižymi kirmėles varančiu veikimu. Kiaulpienėje esančios medžiagos stabdo bakterijų dauginimąsi. Aktyvina apsaugines organizmo galias,valo kraują, tonizuoja, gerina atsikosėjimą, valo šlakus. Kaip antioksidantas, stabdo senėjimą. Vartojama esant kepenų sutrikimams. Grąžina vyriškumą. Literatūroje rašoma, kad kiaulpienė naudinga moterims ir dar labiau – vyrams. Vyrai, gerdami tik kiaulpienės šaknų kavą, kas rytą valgydami lapų salotas, niekada nevarstytų vaistinės durų, teiraudamiesi brangaus preparato. Pasak gydytojų, būtų „taip paprasta susigrąžinti vyriškumą“. Šaknų nuoviras vartojamas nuo lėtinio vidurių užkietėjimo, hemorojaus, egzemos, nudegimų. Kiaulpienės šaknų salotos vartojamos sergant diabetu, struma, sutrikus vyrų lytinei funkcijai ir kiaušidžių bei menstruacinei funkcijai moterims. Kiaulpienė skatina druskų ir vandens išsiskyrimą per inkstus, todėl gali būti vartojama kaip papildoma priemonė esant padidėjusiam kraujospūdžiui, tinimams. Kiaulpienių šaknų nuoviras turi atsikosėjimą gerinantį poveikį.

Veikliosios medžiagos: kiaulpienėse gausu vitamino C, yra ir gyvybės palaikytojų vitaminų E ir A,ji turi geležies, kalcio, fosforo,daug inulino, dėl to sergantiesiems cukralige vertėtų su kiaulpiene nesiskirti žiemą vasarą. Yra raminančio nervus vario. Kiaulpienė savyje turi pusę naudingų Mendelejevo lentelės chemninių elementų. Kiaulpienės naudingosios savybės pranoksta bet kokius lūkesčius.

Ji iš tiesų turi unikalią sudėtį.

Kiaulpieniu-kava Lietuviška Kiaulpienių Šaknų Kava

Kiaulpienių šaknų kavos paruošimas:
1 arb. šaukštelį užpilkite verdančiu vandeniu, uždengę palaikykite apie 3-5min. (kol nusileis ant dugno),truputį pasaldinę medumi ar cukrumi, skaniai gerkite.

Panaudojimas maistui: likusias nuo kavos minkštas šaknis naudokite maistui – tai puikus veikliųjų medžiagų šaltinis ir maisto papildas. Galima minkštus gabaliukus dėti į mišrainę, sriubas, troškinius, garnyrus. Karštas šokoladas taps ypatingas, įdėjus šio produkto.

Nevenkite kiaulpienių šaknyse esančių kartumynų – kaip tik jie padės skaidyti ir deginti riebalus. Vartokite daugiau produktų, turinčių kartų skonį. Kartus skonis – ugnis mūsų kraujotakai ir virškinimui.

Šią ir kitas Lietuviškas kavas galite rasti mūsų naujoje internetinėje parduotuvėje www.pradas.lt

Parašykite komentarą