Neįtikėtinai skani ir kvapni uogienė – vyšnios šokolade, bus puikios vaišės bet kuriam šventiniam stalui. O taip pat įsimintina ir unikali dovana artimam žmogui.
Iš pirmo žvilgsnio receptas gali atrodyti sudėtingas, bet, jeigu griežtai laikytis rekomendacijų ir etapų, tai jūs patirsite tikrą malonumą ne tik viso gaminimo procese, bet ir šio stebuklo ragavime.
Taigi, gaminti uogienei mums reikės šių ingredientų:
- 1 kg. šviežių vyšnių.
- 1 kg. cukraus.
- 100 g. kakavos miltelių.
- 100 g. kartaus juodojo šokolado.
Paruošimo būdas:
- Atsargiai iš vyšnių išimkite kauliukus. Tik stenkitės nesugadinti uogos formos ir išsaugokite jos vientisumą.
- Vyšnias be kauliukų suberkite į indą ir užpilkite cukrumi.
- Po to, kada vyšnios pradės leisti sultis, uždėkite dubenį ant ugnies, ir ypatingai atsargiai pamaišydami kaitinkite iki užvirimo.
- Nukelkite dubenį nuo ugnies ir leiskite vyšnioms atvėsti.
- Sietelio pagalba išimkite vyšnias iš sirupo. O sirupą vėl užkaitinkite iki virimo.
- Išjunkite ugnį. Vyšnias sudėkite atgal į sirupą ir leiskite joms atvėsti.
- Vėl išimkite vyšnias iš sirupo ir vėl kaitinkite sirupą iki užvirimo. Nuimkite nuo ugnies, atgal sudėkite vyšnias. Leiskite atvėsti.
- Šias procedūras (visus septynis punktus) pakartokite dar 3 kartus, kad bendras sirupo kaitinimo procedūrų kiekis būtų 5.
- Kaitinant sirupą paskutinį 5 kartą sudėkite vyšnias į užvirusį sirupą ir pridėkite kakavos bei trinto šokolado.
- Ant silpnos ugnies virkite 5 minutes, labai atsargiai pamaišant su mediniu šaukštu, kad nesugadinti uogų formos.
- Po to uogas sudėkite į sterilius stiklainius ir užvakuokite metaliniais dangteliais.
- Laikykite kambario temperatūroje.
Štai paprastas, bet neįtikėtinai skanus uogienės receptas – vyšnios šokolade.